ဤBlog သည့္ ကြ်ႏ္ုပ္ ႏွစ္သက္မိေသာ စာအုပ္စာေပ ႏွင့္ အေတြးအျမင္ မ်ားကို သိမ္းဆည္းထားသည့္ အေထြေထြအြန္လိုင္းမွတ္စုစာအုပ္တစ္အုပ္မွ်သာျဖစ္ပါသည္..ေရာက္ရွိလာေသာ သူငယ္ခ်င္းမ်ား မဂၤလာရွိေသာ ေန့ေလးျဖစ္ပါေစ..

Friday, March 21, 2014

ပုဇြန္တုမ္းရမ္း ဟင္းရည္ခ်က္နည္း


အခုေဖာ္ျပမွာက..ပုဇြန္တုမ္းရမ္းဟင္းရည္ခ်က္နည္း... ျဖစ္ပါတယ္..၊ကြ်န္မအေမ.ရဲ႕အသဲစြဲဟင္းရည္တမ်ိဳးေပါ့၊ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးပါ၊အရမ္းၾကိဳက္လို႔ခဏခဏခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။




ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-မႈိ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေျပာင္းသူငယ္၊ ငရုတ္ပြသီး၊
-စပါလင္၊ ေရွာက္ရြက္ ၊ ငရုတ္သီး စိမ္း(သို႔) ပဒယ္ ေကာ
-ပုဇြန္က်ား ( အခြံမခြ်တ္မွ ေကြးမသြားမႇာပါ)
-တုမ္းရမ္းအႏွစ္
-ငံုးဥ( ျပဳတ္ျပီးသား)
-နံနံပင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ
-ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ငံျပာရည္




 ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နဲ့အနီကိုအတုံးေလးမ်ားတုံးျပီးစပါးလင္၊အေရာင္တင္မႈန္႕နဲ႔ဆီသတ္ျပီးပန္းေဂၚဖီ၊မုန္လာဥနီကိုထဲ႔လုံးေပးပါ
 ျပီးရင္ တုမ္းရမ္းအႏွစ္ စားပြဲတင္ဇြန္းသံုးဇြန္း( ဟင္းခ်ိဳခြက္ ေျခာက္ခြက္စာ) ထဲ႕ျပီးေရေႏြး တစ္လီတာ ခြဲထဲ႔ျပီး ပြက္ပါေစ၊  ပြက္ျပီးဆိုမွ ႏူးလြယ္ေသာ ေျပာင္းသူငယ္၊ ငရုတ္ပြသီး၊ မႈိ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလးစိတ္ခ်မ္းေလး မ်ား ကို  ေရွာက္ရြက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း(သို႔) ပဒယ္ေကာ တိုနဲ႔အတူထဲ႔ျပီး  ခဏအုပ္ထားပါ၊ အိမ္မွာေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္း ပဲသုံးလိုက္တယ္၊ ခေလး ေလးေတြလဲေသာက္ရင္ လွ်ာပူျပီးမက်န္ေစခ်င္လို႔။
 သုံးဖူးသမ်ွထဲေတာ့ ဒီ Thai Boy တံဆိပ္ေလးကအရသာအရွိဆုံးပဲ
ေနာက္ဆုံးမွ ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးဆို သလိုပုဇြန္နဲ႔နံနံပင္၊ငံုးဥ ျပဳတ္ျပီးသားေလးေတြထဲ႔ ျပီး ျပီးခ်င္းမီးပိတ္ျပီး တစ္မိနစ္ခန္႕ ေနရင္ ေရွာက္ရြက္နံ႕အလြန္ေမႊးေသာ ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္းရည္ေလးပူပူေလး သုံးေဆာင္လို့ရပါျပီ။


Funky Food
-



No comments:

Post a Comment

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks


တင္သမွ်ပိုစ့္ သင့္ Email ထဲကေနဖတ္ခ်င္ရင္/ေရာက္ေနေစရန္.ျပဳလုပ္ေပးပါ  (ေလလြင့္ေနတဲ့လူ)



အၾကံျပဳပါ..ေျပာခ်င္တာရွိလွ်င္