(၁)ၾကက္ဥတစ္လံုးက်ကြဲၿပီးၾကမ္းျပင္ေပၚမွာၾကက္ဥအႏွစ္တစ္ခုလံုးက်ေနတယ္ဆိုရင္ဖိတ္က်ေနတဲ့ၾကက္ဥအႏွစ္ေပၚကုိဆားႏွံ႔ေအာင္ျဖဴးေပးပါ...ၿပီးရင္ခဏေစာင့္ပါ....နည္းနည္းၾကာရင္ ေပျခင္းပြျခင္းမရွိဘဲၾကက္ဥအႏွစ္ေတြကိုအမႈိက္ေဂၚနဲ႔ ေကာ္ပစ္ႏုိင္ၿပီျဖစ္ပါတယ္....
(၂)စြန္းထင္းေနတဲ့လက္ကုိင္ပုဝါေတြကိုမေလွ်ာ္ဖြတ္ခင္မွာဆားရည္ထဲစိမ္ထားပါ...အစြန္းအထင္းေတြကို ေျပာင္စင္ေစပါတယ္...
(၃)ပန္းကန္စင္စာအုပ္စင္စတဲ့စင္ေတြေပၚမွာပုရြက္ဆိတ္ေတြတက္ေနရင္ဆားျဖဴးေပးလိုက္ပါ...ပုရြက္ဆိတ္ေတြေျပးသြားပါလိမ့္မယ္....
(၄) ငါးေတြကို ေၾကးခြံေတြမခၽြတ္ခင္ ဆားရည္ထဲစိမ္ထားပါ... ေၾကးခြံေတြအလြယ္တကူခၽြတ္ႏုိင္ပါလိမ့္မယ္...
(၅)ခါခ်ၿပီးျဖဴးရတဲ့ဆားဗူးမ်ိဳးထဲကေနဆားေတြအလြယ္တကူက်ေစခ်င္ရင္ဗူးထဲမွာဆန္ေစ့အနည္းငယ္ေရာေႏွာထည့္ထားပါ...
(၆) အသုပ္ထဲက အရြက္ေတြမညွိဳးႏြမ္းသြားေအာင္ ဆားျဖဴးႏုိင္ပါတယ္...
(၇)ၾကက္ဥေတြေကာင္းမေကာင္းစမ္းခ်င္ရင္ဆားရည္ထည့္ထားတဲ့ခြက္ထဲစိမ္ၾကည့္ပါ.... ေကာင္းတဲ့ၾကက္ဥကနစ္သြားၿပီးမေကာင္းေတာ့တဲ့ၾကက္ဥက ေပါေလာေပၚေနပါလိမ့္မယ္...
(၈)ၾကက္ဥျပဳတ္တဲ့အခါဆူေနတဲ့ေရေႏြးထဲဆားနည္းနည္းခပ္လိုက္ပါ...ကြဲေနတဲ့ၾကက္ဥေတြကသူ႔အခြံထဲမွာပဲရွိေနပါလိမ့္မယ္....
(၉)ရႈံ႕တြေနတဲ့ပန္းသီးေတြကိုဆားအေတာ္အသင့္ခတ္ထားတဲ့ေရထဲစိမ္ထားလိုက္ရင္ ျပန္ျပည့္တင္းၿပီးၾကည့္ေကာင္းသြားပါလိမ့္မယ္...
(၁၀) မုန္႔လုပ္တဲ့ဒယ္ျပားကို ဆားနဲ႔ပြတ္ေပးထားရင္ မုန္႔ေတြမကပ္ေတာ့ပါဘူး....
(၁၁) သြားတိုက္တံကုိ မသံုးခင္ဆားရည္ထဲစိမ္ထားျခင္းျဖင့္ သက္တမ္းပိုၾကာၾကာ အသံုးျပဳႏုိင္ပါတယ္...
(၁၂) ေကာ္ဖီအိုးကိုအေရာင္ခၽြတ္တဲ့အခါ ဆားနဲ႔ပြတ္ၿပီးခၽြတ္ႏိုင္ပါတယ္...
၁၃) ဆားနဲ႔ တာပင္တုိင္ကုိေရာၿပီး ေၾကြေရဇလားေတြ အိမ္သာခြက္ေတြကို ျဖဴေအာင္ေဆးႏုိင္ပါတယ္..
http://thabawaarrin.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment