ေမး။ ကြ်န္ေတာ္တို႕ျမန္မာေတြ အလြန္နားယဥ္ေနတဲ့ သိၾကားမင္း ကို အဂၤလိပ္လုိ ဘယ္လုိေခၚပါသလဲ.။ ျပီးေတာ့ နတ္သုဒၶါကိုေရာ ဘယ္လုိေခၚပါသလဲ။
ေျဖ။ သိၾကားမင္းကို Indra လို႕ သံုးနႈန္းပါတယ္။ နတ္သုဒၶါကိုေတာ့ Nectar
လို႕ေခၚပါတယ္။ Ambrosia လုိ႕လည္း သံုးနႈန္းေလ့ရွိပါတယ္။ သူကေတာ့
မက္မုန္သီးတစ္မ်ိဳးကိုေခၚတဲ့ နာမည္ေပါ့။
...
ေမး။ စာေျခာက္ရုပ္ကို အဂၤလိပ္လုိ ဘယ္လိုေခၚပါသလဲ ..
ျပီးေတာ့ ေလာက္စာလံုးကိုေရာ ဘယ္လိုသံုးနႈန္းပါသလဲ။
ေျဖ။ စာေျခာက္ရုပ္ကို Scarecrow လို႕ေခၚပါတယ္ .. ေလာက္စာလံုး ကိုေတာ့ pellet လို႕ေခၚပါတယ္။
..........................
ေမး။ စကၠဴပန္းကို ဘယ္လုိေခၚသလဲ။
ေျဖ။ Paper Flower ေတာ့ မလုပ္နဲ႕ေပါ့ဗ်ာ။ Bougainvillea ေခၚပါတယ္။
..........................
ေမး။ ဘီလူးနဲ႕ ဂဠဳန္ကို အဂၤလိပ္လုိ ဘယ္လုိေခၚပါသလဲ။
ေျဖ။ ဘီလူးကို Ogre လုိ႕ေခၚပါတယ္ .. အိုဂါးလို႕ အသံထြက္ပါတယ္ (အိုပါးနွင့္
မမွားေစလုိပါ) ။ ဘီလူးမကို ေတာ့ အိုနီး .. အဲေလ Ogress အိုဂရတ္စ္
လို႕ေခၚပါသတဲ့။ ဂဠဳန္ကေတာ့ Garuda, Garudha, Gruna စသည္ျဖင့္
ၾကိဳက္ ရာေရးနုိင္ပါသတဲ့။
.........................
ေမး။ က်ိဳ႕ထိုးတာနဲ႕ ေလခ်ဥ္တက္တာကို ဘယ္လုိေခၚပါသလဲ။
ေျဖ။ က်ိဳ႕ထုိးတာကို ... Hiccup လုိ႕ေခၚျပီး .. ေလခ်ဥ္တက္တာကို Belch
လို႕ေခၚသတဲ့။ ေလလည္တာကိုေတာ့ .. Fart လို႕ေခၚျပီး Break wind
လို႕လည္းေခၚေသးသတဲ့။
.........................
ေမး။ အနိစၥနဲ႕ ဥေပကၡာကို ဘယ္လုိေခၚသလဲ။
ေျဖ။ အနိစၥကို Impermanence လို႕ေခၚျပီး ဥပကၡာကိုေတာ့ Detachment သို႕မဟုတ္ Aloofလို႕လည္းသံုးနႈန္းပါသတဲ့။
....................
ေမး။ ေအာ္ဂလီဆန္တာ နဲ႕ မခံခ်ိ မခံသာ အသည္းယားတာကို ဘယ္လိုေခၚပါသလဲ။
ေျဖ။ ေအာ္ဂလီဆန္တာကို Reich လို႕ေခၚတယ္ (ပ်ိဳ႕တက္တယ္ .. အန္ခ်င္တယ္ေပါ့ေလ)။
လက္ယားတာ အသည္းယားတာ မခံခ်ိမခံသာ က်လိက်လိ ျဖစ္တာေတြကို ေတာ့ Nettle လို႕သံုးပါတယ္။
.............................
ေမး။ ကြမ္းယာမွာ ထည့္စားတဲ့ .. ကြမ္းသီး၊ ေလးညွင္းပြင့္၊ နြယ္ခ်ိဳ၊ စမံုစပါး စတာေတြကို အဂၤလိပ္လို ဘယ္လုိေခၚသလဲ။
ေျဖ။ ကြမး္သီးကို Areca ၊ ေလးညွင္းပြင့္ကို Clove၊ နြယ္ခ်ိဳကို Liquorice ၊ စမံုစပါးကို Dill Seed လို႕ေခၚပါတယ္။
....................................
ေမး။ လူ႕ခြစာ နဲ႕ သူငယ္ျပန္ တာကို အဂၤလိပ္လုိဘယ္လုိေခၚပါသလဲ။
ေျဖ။ လူ႕ခြာစာကို Codger လို႕ေခၚျပီး သူငယ္ျပန္တာကို Dotard လို႕ေခၚပါတယ္။
တာရာမင္းေဝ
https://www.facebook.com/pages/%E1%80%BB%E1%80%84%E1%80%AD%E1%80%99%E1%80%B9%E1%80%B8%E1%80%9C%E1%80%B7%E1%80%B2/553209484762671?fref=nf
No comments:
Post a Comment