ဆိတ္သားလဖၻက္ႏွပ္
အခု ခ်က္ျပမဲ႔ဟင္းခ်က္နည္းေလးက လဖၻက္အသားနဲ႔ ဆိတ္သားဟင္း ခ်က္မွာျဖစ္ပါတယ္..
ကရင္လူမ်ိဳးမ်ားခ်က္စားေလ့ရွိတ႔ဲ ပုံစံအတိုင္း ခ်က္ထားပါတယ္'စားေကာင္းပါတယ္.။ ခပ္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ အလြန္စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းတမည္ ျဖစ္ပါတယ္.
ဒီဟင္းခ်က္နည္းေလးကို မိတ္ေဆြ ကရင္ လူမ်ိဳး တဦးဆီကေန ေလ့လာသင္ၾကားထားတာပါ
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ဆိတ္သား ၁ ကီလို(ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအသားသုံးႏိုင္ပါတယ္)
-လဖၻက္ ၄ဇြန္း (စားပြဲတင္) က်မက ခ်ဥ္စပ္ကိုသုံးထားပါတယ္
-ဂ်င္း ေထာင္းျပီးသား ၃ဇြန္း
-စပါလင္ ၁ေခ်ာင္း
-ေလးညွင္း ၂ပြင့္၊ ဖာလာေစ့ ၃ေစ့၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ ၅ရြက္ခန္႕၊ သစ္ၾကားပိုးေခါက္ ၁ေခါက္
-ၾကက္သြန္ျဖဴ နီေထာင္းျပီးသား ၁၅၀ ဂရမ္
-ငရုတ္သီးစိမ္း၄ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီး)
-အေရာင္တင္၂ဇြန္း(စားပြဲတင္)
- curry powder ၃ဇြန္း(စားပြဲတင္) မရွိရင္မဆလာသုံးပါ။
-ငရုတ္သီးအၾကမ္း ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ဆား ၂ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း)
-ၾကက္သားမႈန္႕၃ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း)
အားလုံးစုံျပီဆိုရင္ ဆိတ္သားေလးမ်ားကိုအရြယ္ေတာ္တုံး သန္႕စင္ကာ ဆား၁ဇြန္း၊ ၾကက္သားမႈန္႕၁ဇြန္း၊ ဂ်င္း၊ ဆႏြမ္းမႈန္႕ အနဲငယ္ တို႕ျဖင့္ အသားထဲစိမ့္ဝင္ေအာင္ ဆုပ္နယ္ထားပါ။
ဆီပူတြင္ၾကက္သြန္ေထာင္းမ်ားကို ထဲ႔ကာ ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္ေနစဥ္ စပါလင္ ေလးညွင္း ၊ဖာလာေစ့့၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္၊ သစ္ၾကားပိုးေခါက္ ႏွင့္ အေရာင္တင္မႈန္႕၊ curry powder ၊ငရုတ္သီးအၾကမ္း စသည္တို႕ကိုထဲ႔ေမႊေပးပါ။
အနံ႕လဲေမႊးလာျပီး ၾကက္သြန္မ်ား ကြၽတ္ခါစျပဳရင္ ဆိတ္သား နယ္ထားတာမ်ားႏွင့္ လဖၻက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး မ်ားထဲ႔ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕ မ်ားပါထဲ႔လုံးပါ။
စိတ္ရွည္ရွည္လုံးေနရင္းနဲ႔ ဆီျပန္လာပါမယ္။ အဲဒီ အခါမွ အသားျမဳတ္ေအာင္ ေရထဲ႔ မီးေအးေအးနဲ႕ ႏွပ္ထားေပးပါ။ အသားႏူးလာျပီဆိုရင္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။
လဖၻက္ကအညီွနံ႕ကို ေပ်ာက္ေစျပီး အရသာကို ပိုေကာင္းေစပါတယ္။ ထမင္းပူပူ နဲ႔ ႐ႉး႐ႉးရွဲရွဲစားလို႕အလြန္ေကာင္းတဲ႔ ကရင္ဟင္းတမ်ိဳးျဖစ္ေၾကာင္း တင္ျပလိုက္ရပါတယ္.
No comments:
Post a Comment